min operation och mardrömmen som följde efteråt

den 25e mars kl 08:30 opererades jag på us i linköping på central op.
jag har sedan många år bestämt mig för hur många barn jag ska ha och sen ta bort min livmoder så det gjorde jag denna dagen.
 
gjorde en total vaginal hysterktomin och det ända jag har kvar är mina äggstockar. 
 
vid elva vakna jag på post op och var as trött inte så konstigt och slet av mig grimman då jag hatar den som bara fan klarar inte av att det blåser luft i min näsan och ja jag blev inte så populär men sa bara antingen ger ni mig masken eller så låter ni mig bevisa att jag kan syresätta mig själv.. 
 
runt två tiden kommer jag upp på avdleningen igen och ber dem ta katertern och de ringer narkosen för att se om det är ok och det var det fan så skönt för den satt rejält snett och det är inte skönt..
 
min mamma kommer upp efter jobbet och likaså rikard och hälsar på mig.. minns inte mkt är rejält matt och snurrig och vill bara sova.. 
 
 
sen får jag lite att äta men är ej hungrig men får i mig saft och nyponsoppa..
 
mamma och rikafrd åker hem och jag försöker sova.. 
 
på kvällen runt 20 tiden ringer jag på larmet för behöver kissa och behöver hjälp till toan då jag är snurrig.. sköterskan kommer in och hjälper mig att för sitta på sängkanten och medans jag sitter där hämtar hon en natt skjorta till mig sen minns jag inget.. men har fått berättat för mig att jag tuppade av i flera minuter och var ej kontaktbarn och när jag vaknade upp stod det massa folk vid mig och massa läkare och de satte ekg och kollade massa. jag minns att jag ej kunde ligga på rygg eller på höger sida för då högg det i ryggen och jag fick ingen luft alls.. då ordinera läkaren akut inohep och röntgen sen var jag borta igen.
 
fick veta att jag låg på ett blod tryck på 40/55 som högst precis innan jag svimmar  andra gången har min mamma precis hunnit upp tilll mig då rikard ringde henne efter att fått redan på att jag tuppat första gången. 
 
låg där med sjuka smärtor sen och fick massa morfin men inget hjälpte och var sjukt pissnödig.. mamma stannade ett tag innan hon var tvungen att åka hem 
 
de flytta mig till ett enkel rum för att ha mig närmare och för att inte väcka alla andra hela tiden.
 
vid 22 tiden var jag på röntgen och det var en ren plåga skulle ligga på rygg fick fan inte någon luft
 
men inga blodproppar i lugnorna.
 
fick massa smärtlindring och sen somna jag i mitt rum till tvn.
 
 
under natten svimmade jag ytterliggare tre gånger och natt personalen hade fullt upp men mitt blodtryck ville ej gå upp..
 
 
 
tisdagen:
 
ronden kommer och både min mamma och rikard är hos mig och jag ligger och kvider av smärta morfinet hjälper ej svårt att andas och allt fortfarande  smärtan har lokaliserat sig till höger sida av magen och upp i revbenen och under brösten och gör sjukt ont.. de undersöker mig och begär nu röntgen nu misstänker de njursten istället jippii .. 
 
innan röntgen skulle jag dricka massa vatten och sen hålla mig fick inte kissa fy fan jag som har världens minsta blåsa men men.. sen kommer man ner på röntgen så säger dem att det tar 8 min haha eller hur nej efter 5 fick de avbryta då höll jag på att pissa på mig.
 
sen till toa och så upp på rummet igen. 
 
rikard kom upp med mat till mig då de på avd beställt fel till mig kunde dött av den maten men rikard fick köpa ny då de gjort fel med den med och under tiden hamnar jag på ny röntgen igen i buken och sen upp till vd igen åt min mat var vrål hungrig.. hann bara äta upp maten sen kom det en läkare som faktisk har haft hand om mig ända sen dess proffesor preben och sa att jag var fastande och att de upptäckt att det blöder i min buk. så på med en massa mediciner i piller, dropp och sprutor med blodstillande medel för att stopp blödningen i min buk. måste vara fastande ifall jag måste opereras akut. sen ble man dålig som fan igen och svimfärdig då tog de blodprov och visade ett blodvärde på 77 så fick 3 påsar blod. sen var det bara att sova
 
 
onsdag:
 
en någolunda okej dag vincent och rikard kom och hälsa på mig men är så trött så de kan ej stanna länge vincent tycker att det var otäckt att se mig där med massa slangar och påsar och nålar i mig sen åt jag lite mat sen var det som vanligt piller tv sova suck..
 
 
Torsdag:
 
denna dagen fick jag äntligen komma hem och träffa min familj  rikard hämta mig och körde mig till mamma för där var min vakra fina isabella som jag saknat henne inte sett henne på nästan en vecka hon kände inte igen mig för men sen så släppte hon mig inte alls..
 
har fortfarande sjukt ont och inga krafter och ska äta blodstillande ett tag till.
 
hemma tog vi det vara lugnt och myste ehela familjen.
 
 
fredag:
 
handla lite smått till påskmaten och så annars inget
 
 
lördag:
 
hade påskbord hemma hos mig och rikard. min mamma kom och rikards föräldrar och hans bror. i påskägget från farmor och farfar fick vincet godis och en polisbil och isabella fick en nalle och av min mamma fick dem 100:- var och jag och rikard fick 1000:- av mamma i påskägg tack så mycket mamma. 
 
vi åt mat och fikade och bara tog det lugnt sen var det bara att sova.
 
 
söndag:
 
slappa hela dagen var i godegård och umgicks med härliga vänner och bara va.. jag fick dock gå och lägga mig ett tag och vila då jag var helt slut och hade fruktansvärt ont igen.
 
men åt god mat där och fikade och bara snacka skit.
 
 
Måndagen:
 
nu har det gått en vecka sen operationen två gånger har man lurat döden på den veckan. 
rikards mamma kom och tog barnen och hjälpte mig då jag har sjukt ont och inget sovit under natten heller.. men nej ingen sömn fick jag då men men vem bryr sig jag sover i natt i stälet. 
 
Tisdagen;
 
rikard vabbar för  jag klarar inte att ta hand om bella gör för ont.
 
onsdag:
 
rikard får ta handligen själv jag ligger hemma bara och slappar
 
 
Torsdag:
 
 
smärtan till tar och jag vilar massor och sent på kvällen händer det som inte får hända det som blir starten på min nya mardröm.
 
kan kan knappt röra mig och har så sjukt ont och jag ringer 1177 och beslutas att ambulans ska komma och rikard ringer mamma som möter mig på akuten. 
 
väl där sätts det dropp och massa prover tas och jag måste ju så klart pissa igen suck men den sköterskan jag hade var underbar och han hjälpte till och från toan och så och sen var det mardröms undersökning som väntande. först skulle jag sätta mig upp på britsen och det var ren smärta det och när jag väl kom upp gick jag på toa igen och då vart det fel i mitt dropp som fylldes med mitt blod och så fick de fica det sen skulle jag gyn undersökas jag lovar i tio minuter låga jag och skrev och kvad och storttjöt av rena smärtor till och med min mamma bröt ihop av att se mig lida så som jag gjorde det kändes som att någon högg mig med en glödande kött kniv mellan mina ben i tio minuter.. sen upp på britsen igen och la mig i fosterställning och skulle få smärtlindring men det tog 25 min innan jag fick det,,
 
får veta att jag blir inlagd över natten och mamma åker hem vid elva då min bror hämta henne och vid midnatt hamnar jag på avdelningen. tillbaka till mitt gamla rum och massa smärt lindring och god natt.
 
dagen efter får jag komma hem igen med massa antibiotika.. 
 
 
 
Fredag: 
 
fick komma hem idag med antibiotika och det var skönt som fasiken..
 
är helt slut och öm så in i helvete och ja jag bara sover här hemma..
 
lördag:
 
 
barnen är i värna sen igår för rikard och jag skulle ha en mys helg och jag skulle få vila upp mig rejält  men gissa vad blev inte direkt mysigt. sen på kvällen tilltar smärtan och blir bara värre och värre och blöder som fan igen så rikard ringde avd först och sen 112 och upp på akuten igen men visste vad som väntade mig där så fick 5 ml ketogan i ambulansen så jjag var lite bedövad i alla fall. och så gyn undersökningen igen jippii fy fan och sen upp på avd 21 igen suck samma rum igenså trött på allt fick massa smärtlindring och antibiotika och rikard åkte hem sen. 
 
 
 
söndag:
 
mina prover ser åt helvete ut de släpper ej hem mig denna gången  antibiotikan biter inte så ny har det bytt till någon annan jag får intravenöst
 
 
måndag: 
 
sjukt säker på att personalen och köket vill ha död på mig personalen beställer mat med lök i som jag är allerigisk mot och köket ger mig citrus till frukost så jag är allergisk mot..
 
på morgon ronden beslutas det att jag ska ner på ultraljud på buken.
fy fan för dem säger jag bara de kunde för fan gett mig ketogan innan för helvete vad ont det gjorde och ja då visst var det vätska kvar i buken han sa till mig att det är inte så mkt bara 60 ml max jaja.. sen upp på avd igen och så invänta läkaren. sen kommer rikard dit och sköterskan kommer in och säger att jag om 45 min ska ner till ul igen och så ska de via buken gå in och tömma ut allt ehh nej det ska ni fan inte inte när jag är vaken i alla fall kan jag lova jag vägrade totalt.. 
 
läkarna pratar ihop sig och beslutar att jag i morgon bitta ska opereras och de ska tömma ur buken när jag är i narkos.  hahahaha jag vann igen mot läkarna
 
 
tisdag: 
 
ja natten till idag blev jag akut opererad i buken. kl 01:00 sövdes jag ner då jag under senare måndags kväll fick extrema smärtor och feber på 39,9 och då kallades preben in och beslutade att jag skulle akut opereras om jag skulle överleva detta.  vaknar upp starx efter 02 på post op och blöder igenom så de fick hjälpa mig byta skydd och allt pinsamt men men.. sen ber jag få journalen och läsa och ser att de tömt på 300 ml och att ytterliggare 300 ml kommer rinna ut av sig själv då de öppnat vaginalt igen.
 
upp till avdelningen vid 04 tiden och sen sova..
 
under dagen får jag massor smärtlindring och ska ta det lugnt och bara vila upp mig och får massa antiobiotika och alla min smärta är över inte behövt morfin sen 02:00
 
 
onsdag:
 
ligger kvar på us för att få massa anttibiotika har högt crp. innan op låg det på 227 och idag 150 så är högt så bara ligga här men får röra mig fritt och går till mammas jobb och hälsar på..
 
 
torsdag: 
 
idag släpps jag hem med massa antiobiotika och smärtlindring och måste vara försiktig och ta det lugnt och lyssna på kroppen.
 
äntligen ska ag få träffa min familj mina underbara barn mitt allt..
 
 
 
 
 
sen den dagen har jag varit uppe tre gånger på avd för undersökning och provtagning och idag är jag okej igen,, krafterna är borta och jag har en lång väg tillbaka men vad gör det. jag lever och får umgås med mina barn igen.. har ett crp på 12 ska ligga under tio men är helt ok nu.. 
 
 
slänger in lite bilder från min tid på us:
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
är på 3,5 veckor stucken 52 gånger för prover och venflon
 
 

mammagudomlund

välkommen jag är en 28 tjej med två barn. nyligen separerad och försöker komma på fötter igen och hitta mig själv igen.

RSS 2.0