nyårsafton

har tagit det lugnt idag.
 
på förmiddagen fixa vi lite på systemet till mig sen köpte vi läska till rikard och vincent och chips med,
 
sen hjälpte rikard min brors tjej med hennes bil och resten av dagen blev lugn jo fixa ratt och pendaler till vårat x-box med,
 
sen har vi plockat här hemma med,
 
sen har vi ätit tre rätter här hemma
 
 
förrätten var crustader med hemma gjord räksallad
 
 
 
varrätten var oxfilé med pommes och jensens favorit sås jag vill ha den medium
 
 
och rikard vill ha välstekt
 
 
 
chokladmousse till efterrätt
 
 
vår nyårs godis
 
 
mongo limos från bilar
 
 
 
 
jo vi har fixat ny hylla i vincent´s rum med i helgen som va så här blev det
 
 
 
 

året var 2012

detta året har givit mig så himla mycket. var gravid större delen av året med min sessa Isabella det är ju toppen av året inget kan nog toppa det.
 
sen har man träffat nya underbara vänner, marika, sebb, camilla, jocke, lori det är nya härliga vänner
 
se har ju två av de äldre vännerna kommit tillbaka till mitt liv. johannes som är som en bror för mig saknat honom i mitt liv väldigt mycket men nu är han tillbaka med bravur och dennis som alltid varit en god vän för mi som försvann ur mitt liv i många år men som nu är tillbaka som är god vän.
 
sett min vincent vara tomte i sitt första lucia tåg och jag har utvecklats som bara den. 
 
fått gå igenom uterdning och operation. 
 
 
och min älskade rikard ytterliggare ett år har du stått ut med mig och jag älskar dig massor. 
 
och självklartt har det varit ett tufft år ingen dans på rosor direkt men livet är ju inte alltid lätt men huvudsaken är att vi som människor tar oss igenom det med.
 
 
så till er alla som finns i mitt liv. tack för detta året och vi ses nästa år
 
 
GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA
 
JAG ÄLSKAR ER

30e

var ensam hemma igår från lunch och framåt då rikard tog med sig barnen till landet så jag hade en liten egen tid fy så härligt det var.
 
spelade lite och diska och bara tog det lugnt.
 
på förmiddagen handla vi på maxi åt oss och mamma med...
 det var den dagen det
 

29E

bara tagit det lugnt hela dagen och var hemma. hade fegge och hans barn här och umgicks och hade trevligt käka god mat och så.. blev kyckling , pomes och sås.
 

28e

fredag:
en dag med en ny utflykt. idag kommmer farfar hit och vi ska till flygvapen museet och det ska bli skoj. vi kom dit ca kl elva och var där i 2,5 timmar och så himla häftigt det var massa att ta in. så häftigt att se alla flygplan och helikoptrar och även det flygplandet de bärjade från östersjön. och vincent tyckte alla var så häftigt och vi åt lunch där med och aldrig mer hutlösa priser ju fy fan men det är för att museet vill ha en stor del av vinsten från retaurangen med. innan vi åkte hem fick vincent kolla i butiken och se om han hitta något och han hitta en stor helikopter med gubbar och så det var en ambulans helikopter med två gubbar som sitter fast i den så de kan man ej ta ur men man kan öppna baken på den och då kommer det ut en bår med en gubbe och den kan man leka med.

vi åkte hem
vid ett tiden och när vi kom hem blev det massa lek med farfar och fikade gjorde vi med. full fart på vincent. rikard slutade kl 16 och kom och hämta oss alla hemma och vi åkte först till cloetta i gamla linköping och handla nyårs godiset sen hämta vi delar till robbans bil på bussgods sen posta vi ett paket och sen körde vi svärfar till svärmors jobb. det var våran dag det fullt ös från början till slut. middagen idag blev fläskfill gryta och pasta till det.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

27e

torsdag:
rikard jobbar då det är vanlig arbetsdag. och jag vincent och isabella mötte upp min mamma på resecentrum ca halv tio på morgonen för vi skulle till busfabriken. vincent hae hur kul som helst på busfabriken och lekte för fullt i nästan fyra timmar lunchen blev pannkakor med sylt och grädde till vincent och han åt massor och mamma och jag delade på en fish and chips. är så gott. sen lekte vi lite mer för att sedan fika lite mamma tog en glas och vincent och jag en kaka. sen var det dags för oss att gå hem. och på utvägen köpte mamma en mugg till vincent och fyllde med dricka och han blev så glad.

vi kom hem runt 15 tiden och vincent var helt slut och somnade på direkten och jag var tvungen att väcka honom kl 4 när rikard kom för vi skulle handla gick snabbt och han va så ledsen och trött när vi kom hem så snabbt i med macka sen sova. har haft en underbar dag med fullt ös. middagen idag blev snitzel och kinamix.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

annandagen

annandagen

idag fick rikard åka och jobba då det är fullt upp på jobbet de har bara tre dagar på sig att köra och leverera en veckas leveranser. och vincent var lite snorig och så. så vi mötte upp mamma på stan och spanade in rean. och varje plagg jag visa vincent så vart det bara d´nej jag vill inte ha. och fråga man vad han ville ha fick man till svar, ingenting.
sen hitta han i alla fall en dusch gele som var formad som blixten mcqueene och den ville han bara ha så den fick han. oc bella hitta jag en body och två par strumpor
sen tog vi en lunch på mcdonalds och vincent åt som en häst. vi pte hem runt ett tiden och vincent v ar helt slut och somna direkt när vi kom hem. sen kom rikard hem vid fyra hade varit fullt upp på jobbet middagen blev enkel blev julmats resten.

 

 

 

 

juldagen

idag har vi tagit det relativt lugnt,
 
på dagen städa vi lite hemma och åt lunch blev rester av julbordet. 
 
sen lekte vi med modell lera tillsammans med vincent och han tyckte det var så roligt gjorde lite olika figurer och sånna saker
 
ni kan se själva
 
 
jag gjorde en pizza och det gjorde vincent med fast han gjorde en grön med grönt pålägg, sen en röd lusse katt och blommor och orm och sånt. 
 
 
sen blev det storstäd av vincent´s rum då det ska göras om i morgon med ny hylla och lite sånt får ni se i morgon kväll om allt är klart då.
 
sen fixa vi med bellas vagn då hon vuxit ur liggdelen så fick vi fixa med sitt delen så hon sitter bra i den nu med lammskinnet och åkpåsen och fotsacken
 
 
 
 
sen for vi iväg till mamma på lite dansk julmat gott gott
 
vimcent lekte och hade kul. haft en kanon dag idag. i morgon blir det stan med mamma en snabbis då rikard ska jobba


julklapparna

lite kort på alla julklapparna då:
 
Isabellas:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vincent´s:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rikard´s:
 
 
 
 
 
 
Mina:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
rikards och min gemensamma
 
 
 

Julafton

börja med frukost och mys med familjen och vincent fick sin julstrumpa som innehöll en dvd film, en chokladkaka, och två badskum en formad som en nalle och en formad som en brandbil. 
 
sedan gjorde vi oss i ordning för att åka ut till landet och äta lunch och fira jul. 
 
men passa på att ta kort på barnen innan det var dags att åka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
sen en sväng upp till pappa och sa gud jul.. gud vad jag saknar min pappa julen är inte detsamma utan honom här.
 
 
sen ut till värna och åt lunch och hade trevligt. sen kom tomten och dela ut paket och vincent var överlycklig och sen var det dags att öppna paketen och sen fika innan vi skulle till mamma och äta middag.
 
 
 




 
 
 
 
 
 



 
 




























































 
 
kom till mamma runt sex tiden och åt lite soppa namnam ska ju dit i morgon och äta den danska julmaten. barnen fick sina presenter och sen fika vi och prata lite innan det var dags att åka hem med två super trötta barn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
är helt slut efter idag.
 
 
 

julafton

god morgon.
 
julafton idag och det ligger massa snö ute. 
 
vi gick upp kl 7  och då kom lille vincent upp med och fick syn på tågbanan jag byggt upp som han fått ärva efter min far.
 
den väcker många minnen till liv när jag ser den för vi hade den alltid framme runt julen., 
 
sen fick vincent sin julstrumpa och fann i den fyra små paket och de innehöll en chokladbit, två badskum en formad som en nalle och en som en brandbil och sen fick han en dvd film med.
 
 
nu har vi ätit frukost och ska ta det lugnt. kl 10 ska vi till danne och lämna hans kamera och sen blir det att åka ut till värna och äta lunch och se på kalle ska de andra göra och sen blir det fika och paket.
 
kl sex ikväll ska vi till mamma sen och käka lite med. så blir en långdag med det gör inget. 
 
 
god jul på er alla
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

video´s

klicka på länkarna så får ni se lite filmer
 

http://youtu.be/LF3r14LujLs


http://youtu.be/ptdK8Yy61Hk


http://youtu.be/8tSDTDhGFt4


http://youtu.be/f8TAkCQDZRE

 

färdigt

då är man klar med all julhandel med.. ingen som ömska sig något speciellt så de  blev ej så dyrt det är ju skönt det med. 
 
köpte puzzel till sonen, kläder opch nappar till bella och sen till rikard blev det ja det säger jag ej då han läser och ja vad jag mer köpt skriver jaqg efter julen.
 
idag blir det bara att ta det lugnt. vincent är ledig fram tills 7 januari så blir att hitta på en del med honom och mamma och med vincent och farfar med. 
 
idag blir det lugnt rikard och vincent är iväg just nu rikard skulle köpa present till mig och jag bara är hemma och njuter av livet.
 
så idag ska vi när grabbarna kommer hem göra i ordning granen och slå in alla julklapparna sen blir det att göra tvåsorters knäck eller tre får se i så fall blir det:
 
* vanlig knäck dock utan mandel
 
* chokladknäck
 
* saffransknäck
 
 
dsen blir det en enkel middag ikväll vincent beställde köttfärssås och mackaroner så det är klart att han ska få det.
 
 
 
ja det var väl vad jag hade just nu. men rensade mobilen på bilder och videos nyss och slänger in lite bilder här:
 
 
 
lite kläder till isabella kunde inte låta bli är ju bamse kläder
 
 
 
två trötta barn och en trött pappa
 
 
 
 
 
 
sötnosar
 
 
 
 
beställde från ming förra veckan namnam
 
 
 
 
 
vackert när det är vinter
 
 
 
 
men kallt
 
 
 
 
massa snö
 
 
 
 
 
massa tvätt
 
 
 
 
 
myskatten
 
 
 
tihi
 
 
 
 
 
mammas kille
 
 
 
heja danmark
 
 
 
 
 
 
sötis
 
 
 
 
lille simba
 
 
 
 
 
paket till dagis personalen
 
 

 

14-20 december

14dec: dagis idag med. sen efter dagis ¨åkte vi till mamma och hjälpte henne med lite saker. sen vid halv sex åkte rikard iväg på julbord med jobbet. vi anda stanna hos mamma och åt mat. vincent åt pannkakor medans jag och mamma åt en skogssvampsoppa namnam.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

15dec: idag kom nettan och fegge med barn hit och umgicks. vi julbaka lite, gjorde pepparkakor och lussekatter och saffransbullar. sen gjorde vi middag och det blev min supergoda lasange gott gott och till det en sallad med örtagårds vinegrett till. sen har bellas första tand visat sig. högst upp till vänster längst in. ovanligt jajemen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

16dec: tredje advent idag. varit i värna hela dagen och firat. käkade mat och

det blev kyckling, ris och currysås och sen fika vi lite opch barabhade en trevlig dag. åkte hem strax efter fem för vincent skulle sova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

17dec: idag har jag haft fullt upp hemma med tvätt, städ och vanlig husshållssyssla. sen hämta på dagis och sen iväg till maxio och handla som alltid. vincent bjöd ju på årets sratt idag haha. konverastionen lät så här vi matbordet efter att han klappat lite på sin pappas arm:
V- pappa har du ont där? (peka på armen)
R- nej det har jag inte
V- vill du ha det?


tror fan inte jag har skrattat så mycket i hela mitt liv.

 

 

 

18dec: lämnat på dagis sen hem och bara tog det lugnt plockat lite sen planerat julklappar sen hämta på dagis och sen bara umgås med familjen.

 

 

19dec: idag skulle jag varit på hagadahl men fick ställa in det hade så förbannat ont i ryggen idag så det var sinnes sjukt. så jag var hemma och bara tog det lugnt och vilade min rygg.

 

 

20dec: först med vincent till dagis för att sen sticka iväg till bvc för bella skulle på 5månaders vaccinationen det gillades inte alls lilla snuttan min så ledsen hon var. vikten låg brta och växer som hon ska dock ska vi få tid till läkare då hon spyr massor efter maten äter lite och bajsar för lite så får se vad de hittar. sen hem och fixas.
halv tre tog rikard vincent till tandläkaren för treårskontroll och allt så perfekt ut och så fick han en kanin nalle av dem med för han var så duktig.
efter detta åkte vi till öb och så för att fixa julklapp till fröknarna på dagis och de ska de få i morgon. ja mer än så här har inte hänt.

 

 
 
 
 

 

 

lucia

lucia. först i väg med vincent till dagis. sen hem och fixa lite sen kom svärmor hit och avlasa så jag kude fixa i ordning det sista sen ner till dagis mötte upp mamma och rikad med för att klä om vincent till tomte. sen gick vi alla in och satte oss och vänta tillsammans med alla andra föräldrar. där kom min vincent i lucia tåget som tomte och han var så söt med lylktan och allt. dock blev han rädd då det var mörkt och det hatar han plus att det var massa folk sp han var med halva tiden sen satt han i mitt knä istället. sen när det var slut skyndade vi oss hem.

jag var så stolt över honom idag.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

uppdatering

5dec: idag fick min mamma komma hit efter jobbet ooch ta hand om barnen så jag kunde åka till stan och hinna till psykiatrin och ställa in min medicin. och bussarna gick inte efter någon tabell pga av snö ovädret som var. hann precis till mötet sen när jag sklulle hem fastna busse i världens trafik och satt fast där så jag giclk av så kom rikard och hämta mig och körde mig hem och sen körde han direkt ner mamma till stan då hon skulle på konsert och sen hem.. fy fan vilken dag och lilla vincent som fortfarande är jätte dålig och hög feber gjorde ont i mig att behöva lämna dem men jag behövde min medicin.

men på förmiddagen kom även katarina från hagadahl och hälsade på med. jätte trevligt och drack kaffe och hade en trevlig stund.

 




 
 

 

 

 

 

6dec: vincent har fortfarande hög feber över 40 grader så jag ringde bava för att se om odlingsvaren var klara och det var de visade halsfluss men en agressiv en som inte svara på kåvepeninen tydligen så vi fick en ny starkare penecillin. så fick åka till apoteket och köpa det och hoppas nu att den funkar.

 

 

 

 


7dec: idag har det bara varit en lugn fredag lämna vincent på dagis och sen hämta honom kl tre och strax efter kom rikard hem. sen hade vi bara en mys dag.

 

 

8dec: vi fixa lite här hemma och handla lite och jag till systemet innan vi åkte till godegård och umgicks med nettan och fegge och deras barn. gjorde mat och hade trevligt. frittera massa gott och hade stekta nudlar till det. kom hem runt ett tiden på natten.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

9dec: andra advent nu och familjen är bara hemma och tar det lugnt och julpyntar lite.

 

 

 

10dec: ätligen idag efter tio dagar hemma får vincent komma till dagis. varit feberfri i 48 timmar och är utvilad och pigg. opch vad glad han lev när jag sa att vi skulle till dagis idag han sprang hela vägen till dagis. efter dagis åkte vi till maxi och handla som vanligt.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

11dec: först lämna jag vincent på dagis sen hem och fixa i ordning lite saker och se åka till tandläkaren och ja dåliga besked måste operera om min käke igen så blev ett rejält bakslag idag men men bara ta nya tag förbereda mig på smärtan som komma skall. sen hem och hämta vincent på dagis och sen kom rikard och vi åkte till maxi och handlade.

 

 

12 dec: lämna vincent på dagis som vanligt dock sent kl tio hihi men men ger han mig sovmorgon så kommer jag ta den. och efter dagis for vi iväg och letade tomtedress tog lite tid och letande men vi fann en till slut så nu är allt klart han har även en lykta med batteridrivet ljus i. mammas sötkorv.

bildbomb

lite bilder på barnen och sånt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

måndagen blev visst inte heller som vi tänkt

fy vilken dag...
 
morgonen var som vanligt vincent åt frukost och såg fram emot att gå till dagis.. men sen blev han så trött och ville sova llite vid åtta tiden ochg det var ju lugnt jag ringde dagis bara opch sa att vi bli sena.. 
 
vincent sov till ca 09:30 och var glödhet när han vakna så fram med tempen och kolla och smack 40.5 ringde dagis och sa att han stannar hemma och ringde sen 1177 då¨jag inte tycker att så hög feber är okej med tanke på penicillinet. 
 
fick en tid till vårdcentralen 13:45 så jag höll koll på tempen var 20ee minut och försökte få i honom vätska och hade ständig kontakt med rikard.
 
 
halv ett kolla jag tempen och då var den på 41 grader då ringde jag 1177 igen och sa att den bara stiger mer och mer trots alvedon och ipren kombinationen. 
 
så vi fick komma upp på bava rikard kom hem och hämta oss sen for vi upp. fick en del kontroller och de tog urinprov, och crp och halsodling... fick samma läkare som i onsdags tack och lov..
 
men vi fick åka hem när det fick ner febern till 38.
 
halsodlingssvaren tar några dagar men hoppas det är bra svar som kommer.. de misstänker att halsflussen är ressistent mot kåvepeninen annars är det ytterliggare en virus infektion på gång i hans kropp.
 
 
så vi åkte hem vid tre tiden stanna vid coop och köpte bröd och ersättning till bella sen direkt hem och myste hela familjen.
 
 
 
 

första advent

den här dagen var pklanerad så himla perfekt.. men vet inte riktigt vad som hände mer än att allt vart kaos på elit nivå.
 
kl sex på morgonen blir vi väckta av robbert som ringer och säger att han front krockat med ett rådjur så rikard for iväg och bogsera hem honom.. sen hem och åt frukost jag hade fixat scones och kaffe som vänta när han kom. 
 
sen åkte vi i väg till åtvid då robban var tvungen att ha en ny bil då hans inte är kör duglig mera.. 
 
och vi skulle vara hos min mamma kl tolv hade jag tänkt men nej blev inte som planerat blev visst halv tre och min bror och hans barn skulle komma kl 14 och fika så vi blev lite sena dit då suck...
 
sen när vi väl kom till mamma fika vi och umgick lite sen åkte vi till motala och köpte med oss thaimat då vi skulle till netta och fegge och ungås lite..
 
 
blev en ruskigt stressig dag och jag och stress funkar inte alls hatar det men hade en trevlig dag ändå...
 
 
vad sägs om lite bilder på vincent´s ena födelsedags present simba:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ett par tuffa dagar

haft en del att göra så inte kunna blogga..
 
onsdags förra veckan fick vi åka upp med vincent på akuten för han hade så fruktansvärt ont i magen... de undersökte och så men hitta inget så de skicka oss till bava där läkaren gjorde en mer grundlig kontroll och det visade sig konstigt nog att det var halsen som var problemet och inte magen..
 
vincent hade halsfluss. så fick kåvepenin och sen fick vi åka hem,
 
 
sen var vi hemma torsdag och fredag.. och lördag var dem i värna och allt var jätte bra ingen feber och inget ont eller något.
 
men kåvepeninen är inte populär hos honom och det kan jag förstå då den smakar apa
 
bjuder på lite bilder som jag tagit lite då och då
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

mammagudomlund

välkommen jag är en 28 tjej med två barn. nyligen separerad och försöker komma på fötter igen och hitta mig själv igen.

RSS 2.0