22e maj

Rikard var med vincent till dagis och sen var han på vincent´s utvecklingssamtal och ja han är en riktigt pojke med bråk och bus..

Jag tog bussen till bm vid tio och allt såg så bra ut så..

Sen hämta rikard mig vid tolv. Sen hem och åt lunch och vila innan jag skulle hämta vincent…

Sen kom rikard vid fyra och hämta vincent och for till landet för att laga en bil. de var hemma till kl sju igen så det var skönt det.. resten av kvällen var lugn. Myste med min älskade rikard och såg på eurovision semi 1 sen var det dags att sova…

matlista v 21

Måndag: fläskfilé gryta och ris

Tisdag: torsk fiskpinnar, potatis och hollandaisesås

Onsdag: pannkakor

Tordag: grillad korv med bröd

Fredag: grillad kyckling , ris och currysås

Lördag: grilladfläskfilé, steakfrites, sås och majskolvar

Söndag: räksallad och baguette

21e maj

Rikards pappa fyller år grattis..

Annars en helt vanlig måndag vincent till dagis och sen var jag hemma och fixa och så.. hämta vincent kl 15 som vanligt och åkte till rikards jobb. Sen for vi till värna då vi måste byta batteri i bilen sen till stan igen och vincent lekte hos mamma medans jag och rikard handlade på maxi.

Kom hem strax efter sju och fick i vincent mat och sen fixa mat till mig och rikard… stressigt så där på slutet men men sånt som händer.

20e maj

Åkte vi till värna och umgicks lite.. grillade och hade trevligt. Jag hade sjukt ont i mina fogar och kunde knappt röra mig inte kul alls.. men men skön avkopplande dag på landet det är inte fel det heller..  gjorde inte mycket mer den här dagen

 

 

just det sen vände vi vincent´s stol han satt så böjd med benen så hade inget val..

så nu sitter kan kalas bra och allt

 

 

 


19e maj

Vakna kl 7 och gjorde oss i ordning… mötte upp alla kl 8 utanför den fina frukosten som vi skulle uppgradera till då den är lugnare.. så blev champange frukost utan champange till mig då..


Sen var det bara att gå upp och packa det sista efter frukost för kl halvt tio var vi i sthlm igen.. och kvart i tio gick vi alla i samlad trupp av båten.. bussen var lite sen men kom i väg halv elva och var hemma i linkan igen strax efter kl 13..


Hemma i lägenheten halv två var tvungen att handla mat innan sen var det bara att packa upp och och sen slappa hela dagen.. vincent var så glad över att få vara hemma igen och for omkring som bara den.. han sov nästan hela bussresan hem så.. plus att han somna kl 18 på kvällen så han var helt slut efter kryssningen..

 

kö för att komma av båten

 

 

 


18e maj

Sovit som en kratta.. han så ont i mina fogar..  vakna vid fem och kunde inte somna om.. de sa att frukosten skulle öppna kl sju men nej det var i morgon det halv åtta öppnar den idag. Men men låg och vila och så.. kl sex vakna resten av min lilla familj och gjorde oss i ordning. Kl 7 öppnade leklandet så var där med vincent och lekte i bollhavet en stund. Sen ner till frukosten. Vi åt äggröra, bacon, korv, köttbullar, te, juice, macka, flingor ja allt som fanns nästan mm gott gott.. resterande av klanen droppa in runt 8 sen. efter frukost gick vi och lekte lite till innan det var dags att gå till hytten och göra sig klar för dagen.


Eftersom jag hade så ont i mina fogar kunde jag knappt gå och tanken på att gå runt i helsingfors fann inte. Men kenna hade tagit med sig en paraply sulky till vincent så hela familjen utan jag och rikard gick i land så mamma och bröderna och deras barn och respektive tog med sig vincent.. han hade en kanon dag med mat på donken och så.. han har somnat en stund i vagnen och gått massa själv och varit duktig..

Rikard och jag vänta ett tag sen knalla vi ner till torget vid kajen och köpte jordgubbar och sen försökte vi ta oss tillbaka till båten och fan vad ont jag hade men men till slut kom vi tillbaka på båten och satte oss och såg en film i hytten och åt jordgubbar.. jag somna väl en timme med det var skönt.. sen gick vi ner till cafét och köpte lunch rikard tog en hållkaka och jag tog en räkmacka gott gott.

 

en sådan skulle man äga

 


Sen upp i hytten och fortsatte se filmen och åt lunch.. sen hörde jag hur det knacka på dörren och där var han min lille prins.. mamma sa att han skulle byta om för dom skulle gå och bada så på med badblöja och badbyxorna..

Badade med mormor och kusinerna och var så duktig så sen kom han ner till hytten igen och var så trött.. han somna i sängen och sov två timmar lille killen..

 

Sen tog vi en drink med mamma efter att vincent vaknat.. sen blev det upp till hytten igen och kolla allt som skulle handlas sen ner ti tax free.. sen in i en annan butik med och köpte en body till bebisen.. vincent köpte en leksak med..


Vid åtta åt vi mat (buffén) tog samma som igår kör på säkra kort… J

Efter det gick vi och lyssna på när bina och mich sjöng karaoke duktiga tjejer..sen var det sov dags vi somna vid elva senast helt utslagna allihop… vincent somna tio och rikard och jag såg klart filmen.. mitt i natten vakna vincent och skrek och grät hysteriskt av en mardröm usch vad det skar i mitt hjärta…

 

kusinlek mitt på dagen med

17e maj

En dag med många känslor. Pappa fyller 75 idag och vi ska på kryssning hela familjen idag med..

Dagen börja med att vi gick upp vid sju och åt frukost och packade ner det sista i väskan.

Kolla på tv och tog det lugnt, sen kom svärisarna och hämta oss halv tolv och vi åkte först upp till pappa för jag kände att jag inte kunde åka på kryssningen utan att har varit hos pappa på hans födelsedag. Lade ut ett hjärta som jag köpte förra året med så nu är det komplett där ute.. saknar pappa som bara den kan än idag inte fatta att han är borta.

 

Sen åkte vi ner till fjärrbussarna och mötte upp resten av klanen gudomlund..

Sen bar det iväg till stockholm och silja line. Vincent satt så duktigt i bussen och lekte och titta ut.

 

Vid fyra var vi framme och checka in och fick gå ombord direkt. Gick till vår hytt och packa upp och så och vincent föll för det stora fönstret direkt där kommer han titta på massa saker…

 

 

 

 

sen var det en uppvisning på båten som vi titta på

 

 

 

sen gick vi mot restauranten och mötte mumin mamman och my

 

 

kl 17:15 var det dags för middag var buffé vi skulle äta gott gott. Åt lite blandat med favoriten för mig var klyftpotatisen kryddad med paprika, helstekt rostbiff och sen hitta jag en svartavinbär och balsamico sås gott gott.. massa god dessert med så som chokladmousse tårta, vit chokladmousse och sånt… och vincent åt massa mat han med pommes och korv och till efterrätt lite godis och glass.

gick på upptacksfärd på båten och hitta bilspel som vincent fick leka vid

 


Sen gick vi runt lite och kolla skulle gå till lekrumet med vincent med det var fullt med folk så det ville inte vincent så då gick vi till tax freen och köpte dricka och vincent köpte en leksak..

 

Sen mötte vi upp familjen runt nio och såg på en latino dans show och tog en drink.. vincent ville inte sova..

Men vid tio somna han i rikards famn i hytten sen sov vi allihoppa..

helsingfors

hej

tidsinställt inlägg..

är ju svindyrt att surfa i finland men så fort vi är på svenskt vatten bloggar jag igen från rikards mobil...


xoxoxo på er alla

75år

det är med tårar i ögonen som jag skriver detta..

min älskade pappa skulle fylla 75år idag.

saknar honom varje minut som går och önskar att man kunde få träffa honom igen få krama om pappa och säga att jag älskar honom.

ditt liv avslutades för tidigit och du togs ifrån oss.

vi ses i nangijala pappa



kissen ska på semester

ja idag ska charlie ut på landet ett tag.

vi ska ju på kryssning så charlie ska bo i värna tills söndag..

vincent är på dagis till kl 1 idag sen kommer svärmor och hämtar oss och charlie så åker vi till landet..

har packat alla charlies saker han ska ha med sig..

jag ska färga håret där ute sen när rikard kommer ut och sen ska vi äta mat där...

kommer nog blogga mera ikväll.. sen kommer det nog några tidsinställda inlägg medans vi är borta...

bye bye så länge

bvc och 2,5års kontroll

på tisdagen var vi på bvc i berga fy tar en timme med bussen dit så ska byta till lambohov..

vincent hade vuxit rejält han är nu 94cm lång och väger 15,2 kg mammas stora kille

sen hämta rikard oss och körde oss hem för vincent skulle till dagis..

sen hann jag bara hem och fixa med en massa papper innan det var dags att gå igen för jag skulle till stan med christina

tog en lunch och gick igenom alla papperna och sen gick vi till myrorna och hon köpte en body till bebisen och en jeansjacka till vincent..

sen ner till fk och satt där i 45 min suck...

sen till stångåstaden och sen hem... hann bara hem sen var det dags att hämta vincent sen kom rikard och vi åkte då till mamma och sen upp till pappa en sväng..

när vi kom hem vart det grillat till middag gott gott

det var den dagen det...








det kommer bättre bilder på jackan senare och även på body´n

upp tidigt

larmet ringde 07:00 jippi rikard skulle börja en timme tidigare idag suck men men bara att bita ihop..

jag somna om till kl 7 då kom lille vincent in och ville inte sova mera.

åt frukost och titta på barnkanalen innan det var dags för dagis..

efter dagis var det dags att åka till tandlökaren fy för fan men men det gick det med..


fick bli en lunch på stan i min ensamhet efter det blev kebab baren och sen pkte jag till us och mötte upp tessan och christian och elias..

var med dem när de skulle prova ut hörapparat till elias sen hem och hämta vincent och leka lite innan det var dags att åka och handla på maxi..

fick bli enkel middag idag mini pizza från lidl gott gott...







söndagen

först hade vi mys på morgonen hela familjen..

sen åkte vi till mc donalds och fika blev varsin glass gott gott..

efter det åkte vi till ullstämma och lämna en dator. är sjukt att åka dit och veta att vi inte bor där mer det har alltid varit mitt barndoms hem...


sen åkte vi till tessan, christian och lilla elias och grilla..

hade en mycket trevlig och mysig eftermiddag med dem..

åkte hem vi sju får vincent var så trött sen hade vi myskväll resten av kvällen bara jag och rikard,,,

lördag värna

ja igår var vi i värna...

jag hitta mitt gamla lego jag hade näör jag var liten fanns duppplo som var från 91 och massa gubbar och möbler

sen hitta jag mitt faboland och det byggde jag upp igen till vincent..

sen small det i höfterna och jag blev liggandes i soffan...

rikard laga bil elle snarare gjorde en servis på saaben och vincent fick vara ute och leka lite..

var lustigt väder igår ena stunden regn, nästa sol och nästa storm helt sjukt men men

rikard fick ett kanon kort på en regnbåge med...




vi åt håkans hemgjorda pizza gott gott...

hitta denna bild från när vi var hos mamma sist den är ju så söt som rikard tagit...




fick bilder som svärmor tagit med på när vincent var där i onsdags och när de var på robbans jobb



åkte fyrhjuling med farbror/gudfar





uppe hos kissekatterna



höjdpunkten att få sitta i traktorn....


sen fick jag bilder från 30 mars när de var med vincent i valla och de kommer här:













fredag

gick upp samtidigt som rikard och jag och vincent åt frukost och kolla på barnkanalen..

sen bar det av till stan.. vincent skulle till frissan...

så vi mötte upp mamma och gick till frisören.

han ville inte ha på sig den där duken och sen när hon spreja vatten vart han så ledsen så han vägrade klippa sig.. men allt gick bra när han fick sitta i mitt knä istället.








han var så duktig hos frisören.. efter det fick han en klubba av frisören när han var klar och fick vax i håret..








efter frisören tog vi en fika på mc donalds vincent fick en glass och äpplejuice och jag och mamma tog en paj och jag hade te till min och mamma tog kaffe.




















sen åkte jag och vincent till dagis och sen var det skolan för mig som gällde.. presentation på teckenspråk idag fy fasiken så nervös jag var men allt gick kalas bra


sen hämta rikard mig och så åkte vi och hämta vincent på dagis..

sen åkte vi till boxholm för att köpa en vagn till bebisen kalas fin och billig. gav 500:- för den och det var den verkligen värd.



ligg delen


liggdelen



sitt delen



sitt delen



tittlucka

sen hem och åt mat vincent ville bara ha smörgås och oboy så då fick han det sen somnade han

jag och rikard åt kyckling taco´s och sen myste vi hela kvällen

torsdag

vincent har varit på dagis,, som vanligt medan sjag var hemma och plugga,..

tanken var att jag skulle träffa christina men blev inte så då hon fick förhinder..

efter dagis blev det en tur med bussen med vincent.. skulle handla lite, rikard skulle till distriktan och sen åkte vi till mamma och hämta pengar så vi kunde köpa ett regn skydd till vicent´s vagn.

vincent stanna hos mormor och busa medans vi gjorde alla våra ärenden...

resten av dagen blv lugn sen







onsdagen

fickk sovmorgon till klockan 8 var riktigt skönt men kan inte komma över hur jäkla tyst det var hemma blev nästan knäpp men vincent hade det bra hos farmor de ska kolla på kossorna ute på robbans jobb och titta traktor och allt så han har det kalas bra


en annan ska plugga och göra lite små saker hemma...

det som blev gjort hemma var att jag hängde in tre maskiner tvätt i skåpen, städa undan alla vinter kläder, fixa lunch så klart, plugga, tvätta två maskiner tvätt till sen upp på vind och hämta kartong att packa ner vinterkläderna i... måste passa på när man har en bra dag eller hur..


vid halv fyra kom simon hit och umgicks lite sen kom vincent och rikard hem vid 16:30 och vincent var så glad att se sin lilla mamma igen och jag har verkligen saknat mitt lilla gos..

middagen idag fick bli pannkakor...

tisdagen

pluggat tsp hela dagen.,..

lämnade vincent på dagis kl nio som vanligt sen hem och plugga...

hämta lille killen sen kl tre och gick till parkeringen... vincent ska sova hos farmor och farfar i natt då det är studiedag på dagis i morgon och jag måste plugga..
så farmor hämta vincent och så åkte dem och hämta farfar..


tikard och jag åkte till babyproffsen för att möta en kille från veolia för att visa den skadade vagnen och få en ny..

var inga problem han tyckte att den defenitivt skulle ersättas.

så nu har vi en ny vagn en babytravel rio. det är en trehjulad vagn valde färgen beige fäör det av nått är neutralt och även snyggt.. inte så dyr heller 999:- för en helt ny sulky det gillar jag


så här ser den ut:



lagom stor korg under



bra med utrymme för vincent



gillar att det är två tryckhållare på vagnen med



lite rolig att fälla ihop dock hihi

det bästa är att den är så enkel att styra att man kan styra den med en hand och det är ju kalas bra



på kvällen vart det mys med mannen åt kokt fisk med äggsås och potatis

Matlista V 19

Måndag: grillad fläskytterfilé, kroketter, majskolvar och bearnaisesås

Tisdag: kokt torsk, kokt potatis och äggsås

Onsdag: pannkakor

Torsdag: stekt falukorv och potatismos

Fredag: kyckling taco´s

Lördag: vem vet

Söndag: till tessan, christian och elias och grilla

måndag



jag upp kvart över sex illsammans med rikard och la om hans sår och sen åkte han till jobbet

sen var det film och frukostmys med vincent innan det var dags för dagis..

en annan satt hemma och plugga tsp hela dagen (tsp=teckenspråk)

sen efter dagis tog vi bussen till rese centrum där rikard hämta oss och så åkte vi till maxi och handlade hem mat till hela veckan

så enkel var vår dag igår



så här kan det se ut när rikard jobbar



eller så här när man packat varor

söndagen

idag skulle med varit en skön hemma dag men nej var tvugna och åka och prata med tre

sen hem till mamma så vincent fick leka av sig lite och mamma bjöd på lunch blev minipizza från lidl och min brorsdotter var där med

sen fika vi med och bara hade det trevligt..

vid halv tre åkte vi hem och hade familje mys




mammas tuffing med bilar kepsen och solglasögon



cooling




sen har vi ett roligt kort rikard tog på vincent när han använder sin matta som täcke



så det ser ut som om vincent kommer ut ur tigerns rumpa

vagnen

här kommer lite bilder på hur skadad vår vagn blev efter bussen



niten släppte nästan helt total glapp i denna nu



däcken klämda rakt igenom







gjulens "fälgar" sprak alla fyra fram



där är lite kort om hur skadorna böev

lördag

idag har vi bara varit hemma hela dagen ohh underbart var det med...


storstädade hela lägenheten med.. dammsugit över allt gjorde rikard och en himla massa annat plus att han rensa avloppet med

jag gick igenom alla vincent´s leksaker och plocka iordning hans rum och sen har vi tvättat två maskiner tvätt..

så såg våran dag ut..



vincent´s leksaker




gjorde i ordning hans byrå med



sen hängde vi upp nya gardiner med... bilderna gör dem inte rättvisa men men



två svarta panelgardiner sen en lime grön frans gardin och sen två svarta panelgardiner igen



och vid balkongen hängde vi tre limegröna frans gardiner

fortsättning 4 maj

provet i handledning tror jag gick bra har inget hört tar ju ett par dagar innan man vet.

efter det hade vi teckenspråk och det gick bra repetera en del.. fick några nya ord och meningar men annars satt ,man och öva på sin presentation.

efter det kom rikard pch vincent och hämta mig och vi handla lite på maxi.

vincent blev medlem i deras barnklubb så varje gng vi handlar får han en leksak i cafét eller en korv eller en bulle..

sen var kvällen lugn och skön







så när han blev medlem fick han såpbubblor och det var roligt tyckte vincent

4 maj redan

usch sliten man känner sig..

vincent väckte mig och rikard kl 06:00

sen åkte rikard till jobbet och vincent leker och ser på barnkanalen.

jag har bloggat ikapp lite..

idag är det prov i kursen handledning som gäller. efter det är det teckenspråk till kvart i fyra sen hem och hämta vincent..


usch om 22 dagar fyller man år....


och snart åker vi på kryssning med den 17e maj åker vi hela familjen till helsingfors hela 13 persone kommer bli kanon kul verkligen...

tiden springer i väg.. snart slutar m,an skolan med och en månad efter det är det snack om att jag ska sättas igång.. vart tar tiden vägen.. var inte länge sen det var nnovember och vi fick veta att jag var gravid igen.. och nu är man i v 29 och i morgon går jag in i vecka 30

3/5

ja lite kort då om gårdagen

lämnade vincent på dagis. sen plugga lite till mitt prov jag ska ha i morgon fredag..

sen in till stan för att fixa med försäkringskassan tog ju evigheter där...

sen blev det lunch med min kontaktperson..

sen hem snabbt och hämta vincent på dagis sen titta han lite traktor innan han och rikard åkte till maxi och handlade lite...


middagen blev fläskfilé wok och kokt ris till det.


ohh fredag i morgon vad skönt sen har jag rikard hemma två dagar innan det är jobbdag igen...



vincent´s solstol

för ett tag sen skrev jag om att vi köpt solstol till vincent

helt glömt att lägga in kortet men men bättre sent än aldrig




köpte ju två den andra är limegrön och står på landet hos svärisarna

2/5

idag har vincent varit på dagis..

jag har suttit och renskrivit min handlednings kurs och sen mailat in det och bokat tid för prov.

sen vart det att ringa en del tråkiga samtal och skit men nu är det gjort bara hoppas att allt löser sig.

sen i med snabblunch innan det var dags att åka till bm

är ju i vecka 29 snart 30 sjukt vad tiden går.. men allt såg kanon ut..

magmåttet var : 28cm
blodsocker: 4,6
HB: 122
blodtryck: 110/65
bebisens hjärtslag : 140 slag per minut.



sen fick vi idag samtalet vi väntat från veoli ang vagnen och vi kommer få en nya ska möta en kille utanför babyproffsen nästa vecka och gå in och köpa ny vagn

första maj

blev att åka till mamma idag med... mamma skulle ha hand om två av mina brorsbarn så vincent och kom dit med..

var i en stor  lekplats och vincent hade jätte kul och sen fika vi en del..















efter mycket lek gick vi alla hem till mamma och lekte vidare där och grillande korv.. vincent tyckte visst om grillad korv med bröd idag.. åt nästan två stycken med ketchup och rostad lök på.. min lilla halv danska unge...

sen kom rikard efter ett och vi satt och fika lite sen åkte vi hem vid tre tiden..

på kvällen blev det lite te och vienetta.

30/4 Valborg

det var studie dag på dagis så vincent och jag åkte in tidigt till stan och träffa min mamma..

jag skulle till försäkringskassan och skatteverket så mamma följde med och tog hand om vincent under tiden.

efter det gick vi upp mot stan och kolla lite. vincent fick se en anka mitt inne i stan och det hade han svårt för eftersom dem ska vara i valla enligt honom..











sen gick vi upp till mat källaren och köpte med oss sallad hem.. mm rekomenderar dem var,t ohh vilka sallader de har och man gör ju sin egen och får massor av mat


sen tog vi bussen hem till mamma och ja när vi skulle gå av förstördes vår vagn.

då vi fastna mellan trottoaren och bussen och efter det sänker busschauffören ner bussen och klämer sönder däcken så ja... jag fick slita ut vincent ur vagnen för att han inte skulle skada sig.. sen tog vi oss hem till mamma.

när vi kom till mamma ringde jag och anmälde busschauffören och de skulle återkomma med ersättning för vagnen.


sen åt vi lunch och efter det gick vi till netto och handla lite smått och när vi var på g tillbaka hem till mamma stod studentkåren och skulle ha repetition på parkeringen i centrum så vi stanna och titta ett tag och vincent älskade det han satt och dansa, lyssa, skratta och klappa händerna..

har både filmat och tagigt kort.




















rikard kom efter två tiden och då fika vi lite först sen åkte vi alla till maxi och handla för att sen åka ut till maxi i tornvinge och se på mc kortegen (bilder kommer men dröjer)

sen körde vi hem mamma och vi åkte hem till oss..


det var den valborg det...














29/4

vid tio kom farmor och farfar och hämta vincent det skulle ut på landet men först valla... det gillar vincent..

rikard och jag hjälpte en gamal granne i ullstämma med hennes dator..

efter det åkte vi till norrköping och media markt var ju elektronik mässa där och jag skulle se dead by april som skulle uppträda men fick åka hem en timme innan för gjorde så fruktansvärt ont i fogarna men men kommer nya chanser.


när vi kom dit var det uppvisning med bil







köpte lite på media markt..








sen köpte vi film till vincent som han älskar





sen en ny massageapparat till mina ömma axlar och nacke





efter media markt åkte vi till värna och grilla och umgicks..

åkte väl hem efter sex tiden.. vincent var helt slut..

28/4

lite slapp dag rikard är lite bättre idag.

blev en snabbis till öb och sen tog vi en glass på donken..

sen tänkte vi åka hem men mamma ringde och vi åkte dit och hjälpte henne med lite små saker dsamt lärde henne sin nya mobil så hon kan det.

stanna ett tag och fika och vincent lekte och hade roligt hos mormor

27/4

vincent skulle ha varit på dagis kl 11 men blir inte alltid som man tänkt för kl 8 kom rikard hem och var jätte yr och mådde inte bra alls.

så vincent fick vara hemma med sin pappa medans jag satt i skolan och hade teckenspråk.

efter skolan körde bernta hem mig och stackars rikard var tvungen att sätta sig i bilen för var tvungna att handla.

fick även två böcker till vincent av coop alla barn fick det.. snällt.








lite söta bilder på vincent i går kväll tog med och de kommer här:











akut inlägg

vet att jag inte uppdaterat men har sjukt mycket nu med pluggandet..

mitt csn går ut på söndag och innan dess ska kursen vara klar och betygsatt... blev klar med den idag och ska skriva prov på fredag.. så

men kommer uppdatera i kapp med massa bilder ikväll

äska i väg till bm nu så ja jag är lite sjukt stressad  idag...

ha det gött så länge

mammagudomlund

välkommen jag är en 28 tjej med två barn. nyligen separerad och försöker komma på fötter igen och hitta mig själv igen.

RSS 2.0